Servicios

Punt d'extensió cultural de la Biblioteca a les instal·lacions del Mercat Municipal. És d'accés lliure i gratuït, obert a tothom, i disponible durant tot l'horari comercial del mercat. El seu objectiu és fomentar l'aprofitament del temps lliure i la lectura en qualsevol moment i lloc, i en aquest cas, en el centre comercial de la ciutat. El servei apropa la lectura a la ciutadania, facilita l'accés a llibres i promou l'hàbit lector entre compradors, venedors i visitants.

El BiblioMercat permet promoure durant tot l'any la lectura en un espai que tradicionalment no hi té res a veure. És també una apertura a la recerca d'un públic potencial i nou, dota el Mercat d'un valor afegit, creant un espai nou d'expressió i comunicació entre la Biblioteca i la ciutat, propicia situacions que condueixen a la lectura, afavoreix la sociabilitat i la solidaritat; ensenya a compartir i respectar els béns comuns, i fomenta la creativitat, l'expressió i el desenvolupament de l'autonomia dels més menuts de la casa.

L'espai s'estructura en dues àrees ben diferenciades, un racó infantil que recrea un espai agradable, confortable, atractiu i acord a les característiques dels més menuts. En aquest lloc hi ha materials de dibuix perquè els xiquets puguen expressar les seues idees, i llibres de lectura per a llegir in situ o endur-se'ls a casa. Per una altra banda, en l'espai d'adults diàriament hi ha publicacions periòdiques, notícies i anuncis de la ciutat, a més a més, de les programacions socioculturals i turístiques de la ciutat.

Tanmateix, el BiblioMercat té en funcionament la campanya Porta un llibre i endu-te'n un altre, de bescanvi de llibres dirigida a tot el públic en general. El lot bibliogràfic ubicat en aquest espai s'ofereix per a llegir-lo allà o emportar-se'l amb total llibertat a casa, amb la condició de dipositar-ne un altre en el seu lloc, i tornar-lo o no un cop haja finalitzat la seua lectura. Es tracta de donar nova vida a excedents de llibres emmagatzemats en racons oblidats.